De Peugeot e-2008 is de compacte SUV broer van de kleinere Peugeot e-208 en deelt heel wat zaken met de rest van de familie van volledig elektrische auto’s binnen de PSA Groep (Peugeot, Citroën, DS, Opel). Zo worden op hetzelfde platform ook volgende auto’s gebouwd: Opel Corsa-e, en DS 3 Crossback E-Tense.

Peugeot zet met de e-2008 opnieuw een sportievere look & feel in de markt. Dat was met de e-208 niet anders. Het interieur voelt solide en premium aan met scherpe en funk lijnen, zonder aan klasse te verliezen.

De e-208 snelt met zijn 136 pk sterke elektromotor in 9 seconden van 0 naar 100 km/u. Voornamelijk het hoge koppel zorgt voor een sportief gevoel, kenmerkend voor quasi iedere EV.

De wagen beschikt over een 50 kWh batterijpakket, waarvan 45 kWh bruikbaar, waarmee je in realiteit circa 250 km zal kunnen rijden. Perfect geschikt voor het merendeel onder ons die dagelijks naar kantoor en terug pendelen. Bovendien heeft de koffer een voldoende grootte inhoud van 405 liter om ook comfortabel de nodige familie uitstapjes te maken. 

Het laden van de Peugeot e-2008 kan thuis of op kantoor perfect met een laadpunt en aan maximum 11 kW. Reken dus op 45 à 50 km/u wanneer je dit vermogen kan gebruiken. Plug je de e-2008 onderweg aan een snellader van 100 kW, dan kost het een halfuurtje om de capaciteit weer op 80 procent te krijgen. Ionity heeft hiervoor een steeds beter bezet netwerk in Europa maar ook bij bijvoorbeeld Fastned kan je terecht. Wij adviseren je graag in de keuze van een laadoplossing.

Configureer je Peugeot e-2008 hier, en contacteer ons voor een offerte, wij zoeken vrijblijvend de goedkoopste leasing in de markt!