FAQ

Bekijk hier het antwoord op alle veelgestelde vragen over elektrisch rijden en het opladen van elektrische auto’s. Zit je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Slimme laadkabel

Slimme laadkabel

De slimme laadkabel moet steeds verbinding maken via Bluetooth of via Sigfox om de geregistreerde laadsessies te kunnen doorsturen (via draadloze communicatie) naar het NexxtMove platform. Indien uw kabel enige tijd offline was of geen verbinding heeft gemaakt, dan kan het zijn dat hij verschillende laadsessies heeft gebundeld tot 1 grote laadsessie, een groot verbruik. (high consumption) Hierdoor kan het zijn dat het verbruik op Nexxtmove die afzonderlijke laadsessies bundelt, niet overeenkomt met de laadsessies die tevoorschijn komen op de applicatie van je wagen. 

Meer nog, indien jouw kabel gedurende enige tijd geen verbinding heeft gemaakt, kan het zijn dat je voor een bepaalde maand geen terugbetaling ontvangt. Dit is natuurlijk met terugwerkende kracht op te lossen. Zodra je kabel verbinding maakt, zullen de laadsessies doorkomen en kunnen ze gefactureerd worden de volgende maand.

Platform Stroohm

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden

Rijstijl, snelheid van het verkeer en de (weg)omstandigheden hebben invloed op het stroomverbruik. Net als bij een door brandstof aangedreven auto verbruikt een elektrische auto meer vermogen bij snel optrekken en hoge snelheden. Bij rustig remmen wordt de accu overigens opgeladen met de ‘remenergie’. Verder hebben ook het laadgewicht en het aantal personen in de auto invloed op het stroomverbruik.

De verwarming en airco van de auto heeft de grootste invloed op de actieradius, tot soms wel 50%! Veel elektrische auto’s kan je daarom voorverwarmen of koelen als ze aan het laadstation zijn aangesloten.

Terminologie

Terminologie

Nee, je kan en mag geen verlengsnoer gebruiken. Een laadkabel is een speciale kabel met een communicatiedraad. In de stekkers van het snoer zit een weerstand die communiceert met het laadstation. Als je kabel te kort is, moet je een langere kabel te kopen. Hou daarbij wel in het achterhoofd dat je een (te) lang snoer elke keer weer netjes moet uitleggen en oprollen. De beste oplossing is daarom de auto altijd zo dicht mogelijk bij het laadpunt te parkeren.

Laadoplossingen voor particulieren

Laadoplossingen voor particulieren

Nee, het plaatsen of laten plaatsen van een laadpaal bij de woning van de medewerker maakt deel uit van de terbeschikkingstelling van de auto van de zaak. Ook wanneer een medewerker op verzoek van de werkgever een laadpaal op eigen kosten plaatst of laat plaatsen, is dit het geval. Afspraken over het declareren van gebruikte stroom staan hier los van.

Laadoplossingen voor bedrijven

De cover van de laadstations zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarvan een aantal standaardkleuren zonder meerprijs. Hierdoor kan de laadpaal, opvallend of onopvallend, volledig in zijn omgeving worden geïntegreerd. Daarnaast zijn de laadstations ook leverbaar in je eigen bedrijfskleuren en/of -logo. Hiermee geef je extra uitstraling aan je laadfaciliteiten.

Laadpas

Soms duurt het even om een laadtransactie te zien. Sommige providers  van laadpalen geven dit maar 1 keer in de maand door, waardoor dit dus later zichtbaar wordt in de backoffice. Uiteindelijk zullen ze er wel in verschijnen, maar de termijn is afhankelijk van de provider van de paal.