De Peugeot e-Traveller is de minibus versie van de Peugeot e-Expert. Het verschil? De e-Expert is Peugeot’s eerste elektrische bestelwagen (met laadbak), de e-Traveller is de eerste personenversie (met extra zitplaatsen) van de PSA groep.

Ruimte

De Peugeot e-Traveller biedt plaats aan 7 personen, wat nog steeds zeer uniek is vandaag voor een EV. Door zijn modulariteit biedt hij de mogelijkheid om de 7 zitplaatsen zelfs uit te breiden tot 8 plaatsen. Hij behoudt een koffervolume tot 1.500 liter met 8 personen aan boord, of 3.000 liter met 5 personen. M.a.w., de perfecte elektrische (mini)reisbus. 

Niet onbelangrijk, de elektrische e-Traveller is verkrijgbaar in 3 lengtes, wens je extraveel binnenruimte kies dan voor de ‘Long’ versie die 5m30 lang is.

blank

Motor

Hij heeft een 136 pk sterke elektromotor met 260 Nm, het betreft een synchrone motor met permanente magneet. Deze motor komen we ook tegen bij andere EVs van de PSA groep zoals de Opel Corsa, DS3 Crossback en Peugeot’s eigen e-208 en e-2008. De e-Traveller rijdt in 13 seconden naar 100 km/h en heeft een topsnelheid van 130 km/h.

Batterij

Qua batterij kan je kiezen voor 50 kWh of 75 kWh. Met de kleinere batterij kan de e-Traveller 230 kilometer volgens de WLTP norm halen. Het is wellicht interessanter om voor het grotere accupakket te kiezen waarmee 330 kilometer volgens WLTP mogelijk is. Dit komt in de praktijk neer op 260 km realistisch rijbereik. Een bloemist die lokaal leveringen doet, zal er mogelijks wat meer uithalen. Een zwaar beladen technieker die op de autosnelweg het land doorkruist aan hogere snelheden, zal het mogelijks met wat minder moeten doen. In ieder geval, tijdens onze test met de e-Traveller schrokken we toch aardig van het verbruik. Dat lag rond de 28 kWh/100km, wat we zelfs bij de grotere SUVs enkel tegenkomen als er vrij sportief mee wordt gereden.

blank

Laden

Om optimaal te profiteren van het rijbereik van de nieuwe Peugeot e-Traveller, zijn er verschillende mogelijkheden qua laden. Er zijn twee soorten ingebouwde laders beschikbaar: standaard heb je een 7,4 kW enkelfasige boordlader en als optie kan je een 11 kW driefasige boordlader kiezen. Als je de wagen via een extern laadpunt oplaadt, dat min. 7,4 kW kan leveren, zal de batterij in minder dan 8 uur volledig opgeladen zijn. Doe je dit aan 11 kW zal het slechts 5 uur duren. Met het oog op het capaciteitstarief dat in Vlaanderen vanaf 2022 komt, is trager laden sowieso beter voor je portefeuille i.p.v. aan een hoger piekvermogen. Als je aan een 100 kW-snellader gaat laden is de 75 kWh accu in 45 minuten tot 80 procent volgeladen. Wij adviseren je graag in de keuze van een laadoplossing.

blank

Praktisch

Dat de e-Traveller veel zitplaatsen en ruimte biedt, is een absoluut pluspunt. Door een handig skiluik dat je onder de passagiersstoel kan openen, kan je nog een meter winnen om ook lange voorwerpen te vervoeren. Via de e-Remote control app kan je de wagen altijd voorverwarmen of koelen. Iets wat we kennen op alle bijna alle EV en PHEVs. Maar misschien extra handig voor traiteurs die met de e-Expert bestelwagen eten in de wagen achterlaten en op temperatuur willen houden? 🙂 Het centrale touchscreen met TomTom 3D Navigation toont oplaadpunten en de actuele actieradius op basis van het batterijniveau. De opklapbare armsteun geeft de bestuurder een handige mini schrijfdesk. Perfect om bijvoorbeeld wat administratie te doen als de wagen even aan het laden is. Als tip zouden we willen meegeven dat een 230 volt output op dit type wagen mooi meegenomen zou zijn. Zou toch fijn dat dit type wagen je elektrische apparaten op een tripje zou kunnen voeden.

Met een startprijs vanaf 42.000 euro BTWi voor de basisversie is het ook een van de meest betaalbare elektrische 7- of 8-zitters van het moment. In operationele leasing is hij al beschikbaar vanaf een 600 euro excl. BTW per maand.

Configureer je Peugeot e-Traveller hier, en contacteer ons voor een offerte, wij zoeken vrijblijvend de goedkoopste leasing in de markt.

  

Ontvang jouw offerte

Is uw bedrijf al een Stroohm klant? Neem dan contact op met uw Vlootverantwoordelijke voor een laadpunt voor bij u thuis. Als uw bedrijf nog geen Stroohm klant is, nodigen wij u uit om ons de contactgegevens van uw Vlootverantwoordelijke (of uzelf in geval van een éénmanszaak) mede te delen in de volgende stappen en wij nemen spoedig contact op.

1 laadpunt bij mij thuis

Laadpunt(en) bij de medewerker(s) thuis

Laadpunt(en) op kantoor

Laadpunten in een residientiële parking

Laadpassen voor publieke laadpalen

Ontvang jouw offerte

Vindt u de juiste laadoplossing niet?

Vul onderstaand formulier in en we contacteren u zo snel mogelijk voor een gesprek.

Naam(Vereist)