Wat zijn momenteel de beste eVans op de markt?

Een weloverwogen keuze van het juiste type bestelwagen (‘Light Commercial Vehicle’ of LCV) is een cruciale beslissing voor bedrijven in diverse sectoren. Of het nu gaat om bezorgdiensten, bouwprojecten, catering of personenvervoer, het selecteren van een optimaal geschikte bestelwagen voor een specifieke bedrijfstoepassing heeft verstrekkende gevolgen voor efficiëntie, kostenbeheersing en klanttevredenheid.

Niet iedere bestelwagen is immers gelijk; hun laadvermogen, afmetingen, verbruik en uitbouwmogelijkheden variëren sterk tussen verschillende modellen. In deze context wordt het belangrijker dan ooit tevoren om een grondige analyse uit te voeren en de perfecte match te vinden tussen bedrijfsbehoeften en bestelwageneigenschappen. Zo onderzoekt Stroohm in een persoonlijke bedrijfsanalyse hoe deze keuze prestaties kan sturen, operationele kosten kan beïnvloeden en de algemene operationele wendbaarheid kan vergroten.

 

Ook studiekosten, vervoerskosten, installatiekosten en kosten voor verzwaring via een hoogspanninsgcabine mogen meegenomen worden in de verhoogde fiscale aftrek van 150%

e transit ford

We kunnen voor de verschillende toepassingen een onderscheid maken in kleine, middelgrote en grote bestelwagens.

Kleine bestelwagens: Kleine bestelwagens vormen de ruggengraat van snelle en lokale distributie, zoals koeriersdiensten, kleine bezorgingen en lokale leveringen. Een uitstekend voorbeeld is de Citroën e-Jumpy, die uitblinkt in stedelijke omgevingen. Met een laadvermogen van ongeveer 500 kg – 800 kg en een gemiddeld dagelijks aantal kilometers van 100-150 km, bieden deze wendbare voertuigen de perfecte balans tussen efficiëntie en flexibiliteit.

Middelgrote bestelwagens: Middelgrote bestelwagens, zoals de Maxus eDeliver9, zijn veelzijdige werkpaarden die geschikt zijn voor verschillende taken. Ze zijn ideaal voor leveringen, verhuisbedrijven en lichte bouw- en constructiewerkzaamheden. Met een laadvermogen van ongeveer 800 kg – 1.500 kg en een dagelijks gemiddeld aantal kilometers van 150-200 km, bieden ze voldoende ruimte en prestaties voor uiteenlopende bedrijfsbehoeften.

Grote bestelwagens: Voor grootschalige leveringen, bouwprojecten en mobiele werkplaatsen zijn grote bestelwagens zoals de Fiat e-Ducato en de Ford e-Transit onmisbaar. Met een indrukwekkend laadvermogen van ongeveer 1.500 kg – 3.500 kg en een dagelijks gemiddeld aantal kilometers van 150-300 km, bieden deze voertuigen de kracht en capaciteit om grotere taken aan te pakken.

Koel- en vriesbestelwagens: Koel- en vriesbestelwagens zijn van onschatbare waarde voor het veilig vervoeren van bederfelijke goederen. Modellen zoals de Maxus eDeliver9, Fiat Ducato en Ford e-Transit kunnen uitgerust worden om temperatuur gecontroleerde ladingen te dragen. Met laadvermogens vanaf 1000 kg en een dagelijks gemiddeld aantal kilometers van 150-200 km, zorgen deze voertuigen voor de integriteit van gevoelige ladingen.

Personenvervoer bestelwagens: Voor personenvervoer, shuttle-services en taxidiensten bieden personenvervoer bestelwagens zoals de Volkswagen ID.Buzz Cargo en de Maxus eDeliver3 een comfortabele en efficiënte oplossing. Met een lager laadvermogen vanwege de aanwezigheid van passagiersstoelen en een dagelijks gemiddeld aantal kilometers van 250-300 km, combineren deze voertuigen passagierscomfort met mobiliteit.

Houd er rekening mee dat deze schattingen kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals specifieke configuraties, motorkeuze, rijgedrag en onderhoud. In onderstaande tabel lijstten we alvast op welke de relevant beschikbare modellen zijn op dit moment.

WhatsApp Image 2021-01-12 at 11.48.18
Carglass

By Bart Massin
Chief e-mobility Officer
Fleet.services@stroohm.be

 

Operationele impact

Voor bedrijven die afhankelijk zijn van bestelwagens als essentieel onderdeel van hun dagelijkse activiteiten, is het hebben van een minimaal rijbereik van 150 kilometer een

cruciale factor om omzet te genereren en operationele efficiëntie te behouden. Dit is om meerdere redenen van groot belang:

1. Ononderbroken Leveringen: Bedrijven die goederen of diensten aanbieden, moeten vaak meerdere klanten bedienen op verschillende locaties. Een minimaal reëel rijbereik van 150 kilometer stelt de LCV in staat om meerdere bezorgingen uit te voeren zonder tussendoor te moeten opladen. Hierdoor kunnen bedrijven efficiënte routes plannen en hun klanten tijdig bedienen zonder vertragingen door laadpauzes.

2. Tijds- en Kostenbesparing: Een LCV met een rijbereik van minstens 150 kilometer vermindert de noodzaak van frequente tussenstops om op te laden. Hierdoor kunnen bedrijven tijd en geld besparen, aangezien chauffeurs zich meer kunnen concentreren op hun taken in plaats van tijd te verspillen aan het zoeken naar laadstations en langere laadtijden.

3. Flexibiliteit en Veelzijdigheid: Bedrijven moeten vaak snel kunnen reageren op veranderende klantbehoeften en onverwachte situaties. Een LCV met een aanzienlijk rijbereik biedt bedrijven de flexibiliteit om op korte termijn verschillende leveringen en diensten uit te voeren, zelfs in gebieden met beperkte oplaadinfrastructuur.

4. Competitief voordeel: In een concurrerende zakelijke omgeving kan een efficiënt wagenpark een concurrentievoordeel bieden. Bedrijven die kunnen opereren met LCV’s die een minimaal rijbereik van 150 kilometer hebben, kunnen klanten mogelijk snellere levertijden en betrouwbaardere diensten aanbieden, waardoor ze zich kunnen onderscheiden van hun concurrenten

Te vroeg met het huidig aanbod e-LCV’s?

Terwijl de technologie verder evolueert en het aanbod van elektrische bestelwagens groeit, kunnen bedrijven profiteren van de voordelen van een groenere toekomst en zich onderscheiden in een competitieve markt die steeds meer belang hecht aan duurzaamheid.

Stroohm onderzoekt met veel plezier welke noden en vereisten uw bedrijf heeft voor uw bestelwagens. Om een vlotte adoptie te voorzien is het immers cruciaal om te weten welke bestuurders vandaag reeds de overstap naar elektrisch kunnen maken en vanaf wanneer anderen dit zouden kunnen doen. Contacteer een van onze experts via fleet.services@stroohm.be voor ondersteuning op maat!

Ontvang jouw offerte

Is uw bedrijf al een Stroohm klant? Neem dan contact op met uw Vlootverantwoordelijke voor een laadpunt voor bij u thuis. Als uw bedrijf nog geen Stroohm klant is, nodigen wij u uit om ons de contactgegevens van uw Vlootverantwoordelijke (of uzelf in geval van een éénmanszaak) mede te delen in de volgende stappen en wij nemen spoedig contact op.

1 laadpunt bij mij thuis

Laadpunt(en) bij de medewerker(s) thuis

Laadpunt(en) op kantoor

Laadpunten in een residientiële parking

Laadpassen voor publieke laadpalen

Ontvang jouw offerte

Vindt u de juiste laadoplossing niet?

Vul onderstaand formulier in en we contacteren u zo snel mogelijk voor een gesprek.

Naam(Vereist)