Volkswagen houdt het eenvoudig: na de ID.3 volgt de ID.4. En die elektrische SUV komt niets te vroeg aangezien heel wat Belgen gek zijn op SUVs. De Volkswagen ID.4 wil net zoals de ID.3 een referentie worden qua elektrische wagen met uitstekende value for money, maar dan in het compacte SUV segment.

De oorsprong van de Volkswagen ID.4 moeten we enige jaren geleden zoeken. Het model werd al in 2017 voorgesteld als de ID Crozz concept.

Momenteel is hij enkel beschikbaar als 1st Edition in de ‘Long’ versie, dit betekent een batterijpakket van 82 kWh, waarvan 77 kWh bruikbaar. Later dit jaar zal wellicht ook de Mid range volgen met 58 kWh.

De VW ID.4 wordt ook op het MEB (Modularer E-Antriebs-Baukasten) platform gebouwd. Dit is een modulair elektrische chassis dat ook in de verdere modellen van de VAG familie (Seat, Skoda, Audi, Porsche ..) zal worden gebruikt.

Met de ID.4 1st Edition Long versie, zal je realistisch rond de 400 km autonomie kunnen halen. Volgens de WLTP norm bedraagt het 496km. Hij heeft en 204 pk sterke elektromotor waarmee je op 8,5 sec naar 100 km/u rijdt. 

AC laden gaat in de VW iD.4 aan maximum 11 kW via de 3-fasige boordlader. Aan een wallbox of openbare laadpaal van 11 kW kan je de wagen dus in 8 uur helemaal opladen. Snelladen doet de ID.4 aan 125 kW, waarmee de batterij in 35 minuten van 10% naar 80% kan opladen, oftewel van 40 km naar 320 km. Wij begeleiden je graag in deze de keuze van de best passende laadoplossing.

Configureer je VW ID.4 hier, en contacteer ons voor een offerte, wij zoeken vrijblijvend de goedkoopste leasing in de markt!