De Volswagen ID.3 is in alle opzichten ontwikkeld om de referentie te worden als elektrische wagen met best value for money, net zoals de VW Golf sinds jaar en dag zo’n gevestigde waarde is onder de diesel- en benzinemodellen. 

De VW ID.3 zal er in verschillende versies met aangepaste batterijpakketten komen, momenteel zijn reeds Standard Range, Mid Range en Long Range gecommuniceerd. Deze beschikken respectievelijk over een batterij van 45 kWh, 58 kWh en 77 kWh.

Voor de ID.3 ontwikkelde VW het MEB (Modularer E-Antriebs-Baukasten) platform. Dit is een modulair elektrische chassis dat ook in de verdere modellen van de VAG familie zal worden gebruikt. Seat, Skoda, Audi, Porsche en Bentley zullen dus in de toekomst allemaal mee genieten van de voordelen van dit chassis.

Initieel start Volkswagen met de ID.3 1st Edition, een lancering versie van de Mid Range met een batterij van 58 kWh en 336 km realistisch bereik. Met 204 pk rij je op 7 sec naar de 100 km/u. 

Laden

AC laden gaat in de VW iD.3 aan maximum 11 kW via de 3-fasige boordlader. Aan een walbox of openbare laadpaal van 11 kW kan je de wagen dus in ongeveer 6 uur helemaal opladen. Snelladen doet de ID.3 aan 100 kW, waarmee de batterij na een half uur al zowat 80% van zijn totale capaciteit terug heeft. Voor de versie met 77 kWh batterij zal snellanden tot 125 kW mogelijk zijn.
Wij begeleiden je graag in deze de keuze van de best passende laadoplossing.

Daarnaast is de wagen ten opzichte van zijn broer, de VW Golf, standaard uitgerust met heel wat extra zaken zoals automaat, 18” velgen, een navigatieysteem,… Wanneer je al deze zaken optelt wordt het verschil tussen een Golf diesel en deze elektrische variant, die een quasi gelijkaardige offerinhoud van 390 liter heeft, enkel maar kleiner en kleiner. Wie een TCO berekening maakt, zal in vele gevallen zelfs merken dat de VW ID.3 beter scoort.

Verder heeft de wagen nog coole augmented reality projectie features. En in het dashboard zit een fijne LED strip verwerkt die kan aangeven en beweegt naar welke richting de wagen moet draaien.

Leasing

Hij is beschikbaar in leasing vanaf 480 euro.

Configureer je VW ID.3 hier, en contacteer ons voor een offerte, wij zoeken vrijblijvend de goedkoopste leasing in de markt!