Na de Polestar 1 is Volvo’s prestigieuze elektrische dochtermerk toe aan de Polestar 2. Die is 100 procent elektrisch en richt zich volop op de Tesla Model 3. De Polestar is eveneens een sportieve 5-persoons sedan in het D-segment. De start van de productie staat momenteel gepland voor het eerste kwartaal van 2020. De eerste leveringen voor diegenen die een pre-order plaatsten zijn voorzien voor het 2e kwartaal van 2020.
 
Naar gebruiksgemak is het grote voordeel van de Polestar dat hij over 5 deuren beschikt tegenover 4 bij de Tesla Model 3. Zo wordt het in- en uitladen van de Polestar dus net wat handiger. De inhoud van de kofferruimte komt op 438l en is daarmee net iets groter dan die van de Model 3. 
 
In het (volledig vegan) interieur van de Polestar 2 vinden we alweer een paralel met Tesla, deze keer met de Model S. Er is een aangenaam gebrek aan fysieke knopjes waardoor het verticale 11 inch touchscreen de focus van de infotainment wordt. Leuk weetje: het infotainment systeem draait volledig op Google Android. Je hebt non-stop internetconnectie die het mogelijk maakt om over-the-air updates te ontvangen. 
 
Aan sportiviteit geen gebrek bij de Polestar 2. De elektromotor in het  chassis geeft 231 pk en een koppel van 330 Nm. De achterwielaandrijving lanceert je bijgevolg in 7,4 seconden van 0 naar 100 km/u. Door het lage zwaartepunt plakt hij stevig op de weg en kan je vlot door de bochten. Met het batterijpakket van 78 kWh kom je in reële omstandigheden zo’n 425 kilometer ver. 
 
De Polestar 2 kan zowel met gelijkstroom als met wisselstroom worden opgeladen, zodat er altijd wel een laadmogelijkheid in de buurt is. Gebruik wisselstroom (AC) thuis of op het werk, best via een laadpunt. De onboard charger zet wisselstroom om in gelijkstroom en ontvangt een maximum van 11 kW, ofwel circa 65km/u. Wij begeleiden je graag in deze de keuze van de best passende laadoplossing voor de Polestar 2.
Gelijkstroom (DC) laden kan dan weer tijdens een roadtrip of wanneer het razendsnel moet gaan. De Polestar 2 kan tot 150 kW ontvangen via verschillende (snel)laadnetwerken in Europa. Ionity heeft hiervoor een steeds beter bezet netwerk in Europa maar ook bij bijvoorbeeld Fastned kan je terecht. Plug je in aan een van de laadpalen van zulk netwerk, dan laad je meer dan 650 km/u. Via de Polestar-app regel het type laadstroom, de duur, het maximale laadniveau en nog veel meer. 
 
Op basis van de voorlopige prijzen lease je de Polestar 2 al vanaf 793 euro per maand.

Ontvang jouw offerte

Is uw bedrijf al een Stroohm klant? Neem dan contact op met uw Vlootverantwoordelijke voor een laadpunt voor bij u thuis. Als uw bedrijf nog geen Stroohm klant is, nodigen wij u uit om ons de contactgegevens van uw Vlootverantwoordelijke (of uzelf in geval van een éénmanszaak) mede te delen in de volgende stappen en wij nemen spoedig contact op.

1 laadpunt bij mij thuis

Laadpunt(en) bij de medewerker(s) thuis

Laadpunt(en) op kantoor

Laadpunten in een residientiële parking

Laadpassen voor publieke laadpalen

Ontvang jouw offerte

Vindt u de juiste laadoplossing niet?

Vul onderstaand formulier in en we contacteren u zo snel mogelijk voor een gesprek.

Naam(Vereist)