De elektrische auto is aan een veroveringstocht bezig in België. Vandaag zijn er in alle klassen al elektrische modellen beschikbaar. Van stadsauto over SUV tot bestelwagen: elektrisch rijden is in alle categorieën mogelijk.

Tesla: Model S & Model X

Tesla, de pionier onder de producenten van elektrische wagens, heeft twee modellen op de markt: Model S en Model X.

De model S, tot nu toe de meest verkochte elektrische auto in België, springt er dan ook uit op het vlak van rijbereik, met de grootste batterij haal je maar liefst een theoretische 632 kilometer ofwel 400 tot 450km in de praktijk.

De Model X is het paradepaardje van Tesla: met dit SUV-model heb je een rijbereik tot theoretisch 565 kilometer (350 a 400km in het echt). Hij is beschikbaar in versies met 5, 6 of 7 zitplaatsen. Nog een opvallend kenmerk van de model X: de vleugeldeuren achteraan, waardoor je gemakkelijk toegang krijgt tot de tweede en derde rij zetels. Bovendien is dit vandaag de enige elektrische wagen met de optie tot een trekhaak.

Volkswagen e-Golf

Volkswagen blijft voor deze elektrische versie trouw aan het design van de klassieke Golf. Deze tweede generatie e-Golf heeft een rijbereik van 300 kilometer in theorie en in de praktijk haal je vlot 220km. Een oerdegelijke wagen zoals we reeds vele jaren gewend zijn. De ideale gezinswagen voor wie comfortabel maar ook sportief wenst te rijden in alle rust. Prijs kwalitatief is de e-Golf een uitblinker in zijn categorie en dankzij de hoge restwaarde financieel interessant.

BMW i3

De BMW i3 is een perfecte stadsauto. Hij is 100% elektrisch en biedt een rijbereik van 200 kilometer in de praktijk. Wie wat extra kilometers achter de hand wil hebben voor langere afstanden, kan een range extender als extra optie nemen. Deze wagen is direct herkenbaar in het straatbeeld, ideaal als promowagen.  De achterbank is niet zo gemakkelijk toegankelijk, omdat de achterdeuren naar achter opengaan. Een heel vinnige performante wagen en nu ook stoerder ogend sinds de nieuwste facelift.

Mercedes B250e

De elektrische B-klasse van Mercedes is ontwikkeld in samenwerking met Tesla Motors. De accu en de elektromotor zijn Tesla-onderdelen en bieden een rijbereik van 230 kilometer in theorie, in de praktijk haal je toch 170km. Wie de luxe van Mercedes nog een stapje wil verhogen kiest dus best voor deze ruime Duitse topwagen. In aanloop naar het elektrische merk EQ, is de productie helaas gestopt en wachten we vol ongeduld op deze topper.

Smart

Smart heeft onlangs aangekondigd om vanaf 2020 alleen nog maar elektrische wagens te produceren. Reeds vandaag hebben ze 3 elektrische modellen in het gamma. De ForTwo coupe en cabrio en de ForFour. De nieuwe facelift maakt het een stoere en enorm wendbare auto met een degelijke afwerking zoals je mag verwachten van Mercedes-Daimler. Wist je dat de smart bijna rond z’n as draait en zo in 1 keer rechtsomkeer kan maken op straat?

Hyundai Ioniq

Het Ioniq-model van Hyundai is een echte gezinsauto. Naast de hybride en plug-in hybride variant, bestaat hij ook in een volledig elektrische versie.  De Ioniq heeft een theoretisch rijbereik van 280 kilometer en haalt dankzij zijn super zuinige elektromotor in de praktijk ook bijna 200km De koffer is extra groot dankzij de verhoogde kofferdeur. Deze wagen beschikt over alle veiligheidssnufjes en is zéér volledig uitgerust (full option) tot zelfs stoel ventilatie toe!

Renault ZOE

De Renault Zoé oogt als een kleiner stadsmodel maar is verrassend ruim vanbinnen. Hij heeft niet de afwerking van de elektrische concurrenten Tesla, Mercedes en BMW. Maar voor zijn kleiner formaat heeft hij toch heel wat capaciteiten, zoals een reëel rijbereik van 220 kilometer. Een leuke moderne wagen met een hoge autonomie binnen zijn prijsklasse.

KIA Soul EV

Ook het Zuid-Koreaanse Kia is op de kar van elektrische wagens gesprongen. De Soul EV is niet ontworpen als een elektrische auto, maar is gebaseerd op de gewone Soul met verbrandingsmotor. De batterij werd onderaan in het midden gemonteerd en biedt een rijbereik van 150 kilometer. Deze wagen zal je verrassen qua kwaliteit en ruimte. KIA is al lang geen kneine speler meer.

Nissan Leaf

De Nissan Leaf is al sinds 2010 op de markt en is een van de populairste elektrische auto’s. Het is een handige elektrische familiewagen die zijn taak als geen andere telkens volbrengt. Daarom dat ook veel taxi bedrijven kiezen voor de Nissan Leaf. Het rijbereik is 175 kilometer in de praktijk. De nieuwe Nissan leaf is voorgesteld en wordt in 2018 verwacht in de showroom.

Nissan e-NV200

Een elektrische minivan met 5 of 7 zitplaatsen. De elektrische motor is dezelfde als die van de Nissan Leaf. Ook het interieur komt grotendeels overeen met dat van de gezinswagen. Je kan er zo’n 120 kilometer mee rijden in de praktijk.

Nissan e-NV cargo

De bestelwagen van de Nissan e-NV heeft twee zitplaatsen en een grote vlakke laadruimte. Ook deze versie heeft een rijbereik van 120 reële kilometers. De handige schuifdeuren aan de zijkant en asymmetrische achterklep maken deze de ideale bestelwagen voor lokale leveringen.

 

Een elektrische wagen is duurder in aankoop, maar dat wordt  gecompenseerd in de fiscaliteit en uw lagere kosten voor brandstof: u bespaart maar liefst 50%.

Schrikt de aankoopprijs u toch nog af? Dan kan u heel wat kosten en kopzorgen vermijden door een elektrische wagen te leasen via Stroohm.be . Meer weten over alle voorwaarden en prijzen van het leasen van een elektrische auto?

Ontvang jouw offerte

Is uw bedrijf al een Stroohm klant? Neem dan contact op met uw Vlootverantwoordelijke voor een laadpunt voor bij u thuis. Als uw bedrijf nog geen Stroohm klant is, nodigen wij u uit om ons de contactgegevens van uw Vlootverantwoordelijke (of uzelf in geval van een éénmanszaak) mede te delen in de volgende stappen en wij nemen spoedig contact op.

1 laadpunt bij mij thuis

Laadpunt(en) bij de medewerker(s) thuis

Laadpunt(en) op kantoor

Laadpunten in een residientiële parking

Laadpassen voor publieke laadpalen

Ontvang jouw offerte

Vindt u de juiste laadoplossing niet?

Vul onderstaand formulier in en we contacteren u zo snel mogelijk voor een gesprek.

Naam(Vereist)