Waarom elektrisch rijden?

Hoe je het ook draait of keert; elektrisch rijden is de ‘brandstof’ die autorijden ook in de toekomst voor iedereen bereikbaar maakt. Automerken zetten steeds meer in op de ontwikkeling van de elektrische auto en veel landen hebben plannen gemaakt om ervoor te zorgen dat de wereld zo snel mogelijk groener gaat rijden. Er zijn echter veel meer redenen om over te stappen op het groene alternatief. Waarom elektrisch rijden? Wij hebben een aantal voordelen op een rijtje gezet.

 

FUN, FUN EN FUN

Elektrisch rijden heeft als voordeel dat je steeds onmiddellijk vanuit stilstand over het maximaal vermogen beschikt. Aan het verkeerslicht laat je dus heel wat wagens (ver) achter je. Het is ook veiliger omdat je altijd over voldoende vermogen beschikt om in te halen. Bovendien hoef je nooit te schakelen, want elektrische wagens zijn altijd uitgerust met een automaat.

MILIEUVRIENDELIJK

Auto’s die 100% elektrisch zijn, stoten geen directe CO² uit. Een sterke motivatie als je milieubewust bent maar niet zonder auto kan. De oorsprong van de elektriciteit kan je zelf bepalen door eventueel voor een groen energiecontract te kiezen. Iets meer dan de helft van de energie in België wordt reeds CO² vrij geproduceerd (wind, zon en nucleair).

COMFORT

Elektrische auto’s rijden bijzonder stil. Het is een stuk aangenamer om te kunnen rijden zonder het voortdurende ronkende geluid. Denk maar aan muziek beluisteren, praten met je passagiers of (handsfree) bellen: het kan allemaal met minder storende geluiden op de achtergrond.

 

 

VEILIG

Elektrische auto’s zoals Tesla en BMW hebben een kleine elektrische motor onderaan het chassis. Bij een aanrijding heb je dus geen kans dat de motor je benen verbrijzelt. Een grote kreukelzone zorgt voor extra veiligheid.

FISCALE AFTREK

Vennootschappen kunnen in België elektrische auto’s en de kosten ervan voor 120% aftrekken. In het Brussels Hoofdstedelijk gewest kan je bovendien rekenen op een premie van 3.000 euro als je de elektrische auto met je vennootschap koopt.

VRIJSTELLINGEN

In Vlaanderen betaal je geen belasting op inverkeerstelling (BIV) en ook de verkeersbelasting is vrijgesteld. In het Waalse en Brusselse gewest zijn die belastingen ook beperkt: de BIV bedraagt 61,50 euro, de minimumverkeersbelasting 77,35 euro.

 

 

 

 

INTERESSE IN EEN OFFERTE?

 

  • Hidden
    Stroohm respecteert jouw privacy die valt onder de GDPR/AVG.