Powerdale was een Belgische hardware en software leverancier die we voornamelijk kennen van de Mobile Nexxtender. Een laadkabel die het verbruik meet en zo de bestuurder zijn elektriciteit thuis kan laten terugbetalen. Een product dat geschikt was voor Plug-in Hybrides waarvoor geen vaste installatie nodig was. Ook wanneer medewerkers het bedrijf verlieten, was er geen extra kost voor recuperatie van het laadpunt. Een nadeel aan het product is dan weer het beperkt vermogen waarmee er kan geladen worden, geen intelligentie naar load balancing of capacititeitstarief want de kabel weet niet wat de woning verbruikt. Een product tot op z’n einde liep nu iedereen de overgang naar volledig elektrisch maakt en onmogelijk via een stopcontact kan laden.

Powerdale was in het Waalse gewest een gevestigde waarde. Maar als de bestellingen lager uitvallen dan de productiecapaciteit, dan is dat een moeilijk houdbare situatie.

 

Het populairste product bij Powerdale zou een duikvlucht nemen bij de fiscale afstraffing van de Plug-in hybrid's.

blank
Powerdale heeft de boeken neergelegd, wat nu?

De ondernemingsrechtbank sprak het faillissement uit. Daarna stelde de rechtbank een curator en een rechter-commissaris aan. De curator heeft daarna, onder toezicht van de rechter-commissaris, de resterende goederen en diensten van de onderneming verkocht, waarna de opbrengst wordt verdeeld onder de schuldeisers.   

Powerdale laadkabels en laadpunten

De hardware werd niet overgenomen waardoor de support en garantie komt te vervallen. De website van Powerdale is off-line gegaan.  De technische support is niet meer bereikbaar (telefonisch, fysiek of via mail)  waardoor problemen met de hardware niet meer opgelost kunnen worden. Hierdoor kunnen wij als STROOHM geen meldingen met problemen meer behandelen.

Powerdale beheersplatform Nexxtmove:

Het berheersplatform Nexxtmove.com van Powerdale werd recent overgenomen door de Luxemburgse maatschappij Encevo waarmee  alle Powerdale laadpalen en kabels- ,alsook een groot aantal publieke laadpalen in Luxemburg, verbonden zijn. Encevo is het moederbedrijf waar de Luxemburgse netbeheerder CREOS en de Energieleverancier Enovos ook toe behoren. Encevo heeft een aparte entiteit opgericht met de naam Diego met volgende gegevens: 

Diego Luxembourg S.A.
29, rue du Puits Romain L-8070 Bertrange
Tel. +352 28 83 80 80 Email welcome@mydiego.lu 

De data van de slimme laadkabels en Home laadpunten werd door Diego geblokkeerd voor wie de verhoogde commerciële kosten niet wenste te aanvaarden. Stroohm heeft niet het mandaat om deze kosten voor haar klanten te dragen en we betreuren het gebrek aan communicatie en een eenzijdige aanpassing van de commerciële voorwaarden.


Advies Stroohm

Aangezien we niet zeker zijn dat we nog gebruiksdata zullen ontvangen, adviseren we om de slimme laadkabels niet meer te gebruiken en over te gaan naar installatie van vaste laadpunten of meer publiek of op kantoor te laden.

Daarnaast raden we al onze klanten aan om voor nieuwe bestuurders per direct een vast laadpunt te laten installeren en een laadpas te voorzien. Stroohm werkt multi brand en heeft steeds alternatieven in de aanbieding

IMG_5136
Carglass

By Bart Massin
Chief e-mobility Officer
Fleet.services@stroohm.be

 

Ontvang jouw offerte

Is uw bedrijf al een Stroohm klant? Neem dan contact op met uw Vlootverantwoordelijke voor een laadpunt voor bij u thuis. Als uw bedrijf nog geen Stroohm klant is, nodigen wij u uit om ons de contactgegevens van uw Vlootverantwoordelijke (of uzelf in geval van een éénmanszaak) mede te delen in de volgende stappen en wij nemen spoedig contact op.

1 laadpunt bij mij thuis

Laadpunt(en) bij de medewerker(s) thuis

Laadpunt(en) op kantoor

Laadpunten in een residientiële parking

Laadpassen voor publieke laadpalen

Ontvang jouw offerte

Vindt u de juiste laadoplossing niet?

Vul onderstaand formulier in en we contacteren u zo snel mogelijk voor een gesprek.

Naam(Vereist)