Een laadpunt gebruikt stroom voor het opladen van je auto. De stroom die hiervoor wordt gebruikt komt van je elektriciteitsnetwerk thuis of op het werk. Zeker als je al veel apparaten aan dit netwerk hebt gekoppeld bestaat de mogelijkheid dat de meterkast overbelast raakt. Dit kan vervolgens weer voor kosten zorgen waar je niet op zit te wachten. Gelukkig is hier een handig hulpmiddel voor op de markt gebracht: een slimme energiemonitor die je huis beschermt tegen overbelasting van de meterkast: de Maxem. Dit toestel is onmisbaar voor elke elektrische rijder.

Maxem houdt alles voor je in het oog

Het apparaat wordt door een installateur eenvoudig verbonden met je meterkast en je laadpunt. Vervolgens wordt deze aangesloten op het internet en is de Maxem klaar voor gebruik. Het apparaat begint nu al je energiestromen in huis te meten. Zo wordt niet alleen het huisverbruik gemeten, maar ook de gewonnen energie van zonnepanelen of het gebruik van een warmtepomp. Met die info stuurt Maxem je laadpunt aan en voorkomt zo overbelasting van de meterkast! Helder, veilig en slim. Je kan zelfs een app downloaden waardoor je inzicht krijgt in alle gegevens die de Maxem voor je verzamelt en in het oog houdt.

Ook jij kan overbelasting van de meterkast voorkomen

Doordat de Maxem altijd je stroomverbruik monitort, gebruik je je laadpaal altijd optimaal. Zo krijgt deze meer stroom bij minder gebruik van elektrische apparaten in huis en minder stroom op het moment dat het netwerk intensief gebruikt wordt. Zo voorkom je overbelasting van de meterkast. Daarbij is je administratie ook nog eens op orde: met een paar klikken exporteer je je laadsessies via PDF voor je werkgever.

Stroohm is een van de eerste leveranciers die de Maxem op de Belgische markt heeft gezet. Neem daarom gerust contact met ons op als je meer informatie wenst of er één wil aanschaffen. Wij helpen je graag verder.