Veel mensen weten ondertussen wel dat elektrisch rijden goedkoper is dan op diesel of benzine. Dat het onderhoud van een elektrische auto ook minder kost én makkelijker is weten de meesten echter niet. Om te beginnen zitten er in een elektrische wagen minder bewegende delen en minder vloeistoffen. Daarnaast beschikt deze over een regeneratief remsysteem. Maar wat betekent dit precies voor het onderhoud van je elektrische auto?

Hoe werkt een elektrische auto?

Een elektrische auto wordt aangedreven door een elektrische motor. Deze krijgt zijn energie van oplaadbare batterijen die onder de auto of in de achterbak geplaatst zijn. De rest is aan de buitenkant identiek aan een auto die wordt aangedreven door brandstof. Het enige wat ontbreekt is een uitlaat, die bijgevolg ook nooit vervangen moet worden!

De motor zelf is ook veel eenvoudiger. Zo hoeft er geen motorolie ververst te worden of een nieuwe luchtfilter geplaatst te worden. Deze is daarnaast ook nog eens erg duurzaam.

Wat is regeneratief remmen?

Dit systeem maakt het mogelijk om energie te winnen uit het afremmen van de auto. Het werkt als volgt. Je nadert een stoplicht en remt af. Op dat moment gaat de motor de andere kant op draaien. Dit zorgt ervoor dat ook de wielen langzamer gaan draaien en tegelijkertijd wordt de energie die zo bespaard wordt opgeslagen in de accu van de auto. Door op deze manier te remmen hebben elektrische auto’s tot 50% minder onderhoud nodig aan de remmen dan een traditionele auto.

Onderhoud aan een elektrische auto

Hoewel ze beiden onderhoud nodig hebben, zijn elektrische wagens makkelijker en goedkoper in het onderhoud. Daarnaast hoef je geen dure brandstof meer te tanken aan de pomp. Dit kan je eenvoudig thuis of op het werk met een laadpaal. Ben je overtuigd en wordt jouw nieuwe vervoermiddel een elektrische auto? Ontdek dan zeker onze leasemogelijkheden en schaf een laadpunt voor je nieuwe aanwinst aan bij Stroohm. Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.