Rij je met een elektrische auto en wil je je wagen snel én veilig thuis opladen? Dan kies je het best voor een laadpaal thuis. Een groot voordeel hiervan is dat je jouw auto snel en veilig kunt opladen op momenten dat je de auto niet nodig hebt. Je laadt tegen het normale energietarief hetgeen goedkoper is dan laden bij een openbare laadpaal. Maar wat kost dat nu precies zo’n laadpaal voor thuis? 

Welke soorten laadpalen zijn er?

De prijs van een laadpaal thuis hangt af van welk type laadpaal je nodig hebt en welke opties je wenst. Er zijn twee soorten laadpalen: met en zonder vaste laadkabel. Bij veel auto’s wordt een laadkabel meegeleverd, maar een vaste kabel zorgt voor meer gebruiksgemak waardoor je tijd wint. Let er wel op dat je de juiste aansluiting kiest zodat de stekker in je laadpaal past.

Uiteraard heb je verschillende opties die al dan niet extra kosten. Denk hierbij aan het laadvermogen van een laadpaal. Met een 1-fase aansluiting kan je auto’s opladen tot 7,4 kW. Met een 3-fase aansluiting tot 22 kW. Als je woning niet over een 3-fase aansluiting beschikt, dan kan je in de meeste gevallen een uitbreiding bij de netbeheerder aanvragen. Hou hierbij rekening met het maximum laadvermogen van je auto. Weet je het laadvermogen van je auto niet? Dan kan je dit altijd bij ons opvragen.

Extra slimme opties en installatie

Verder heb je nog de keuze uit een slimme en niet-slimme lader. Het voordeel van een slimme lader is dat er een mogelijkheid bestaat om overbelasting van het elektriciteitsnetwerk te voorkomen en dat deze inzicht geeft in wat er met je laadsysteem gebeurt. Ook kan je automatisch de stroomkosten laten verrekenen.

Tenslotte is het aan te raden om een laadpaal te laten installeren. Dit is niet alleen erg handig, maar zo weet je ook zeker dat deze goed wordt aangesloten. Rekening houdend met de verschillende mogelijkheden kan de prijs van een laadpaal thuis erg verschillen. Hou er in ieder geval rekening mee dat een laadpaal zonder extra opties en installatie vanaf 495 euro te verkrijgen is.

Meer informatie over de prijs van een laadpaal thuis

Wil je graag een vrijblijvende offerte op maat? Wij bezorgen je dan zo snel mogelijk een offerte. Je kan natuurlijk ook direct je laadpaal voor thuis bestellen via onze webshop of eerst informatie inwinnen door contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder.