Om de weerbestendigheid van elektronische apparaten te beoordelen, zijn er verschillende factoren waarmee rekening gehouden moet worden. Een belangrijke factor is de IP-waarde (Ingress Protection-rating). Deze waarde is afhankelijk van het ontwerp en de installatieomgeving van het apparaat. De IP-waarde geeft aan in hoeverre de laadpaal beschermd is tegen het binnendringen van vaste stoffen en vloeistoffen.

Een laadpaal met een IP54-waarde kan geschikt zijn voor een beschutte buitenlocatie, terwijl een laadpaal met een IP67-waarde beter geschikt is voor gebieden met een hoog risico op overstromingen.

IP54: Deze laadpalen zijn beschermd tegen stof en spatwater vanuit elke richting. Dit is een gangbare IP-waarde voor laadpalen die buiten worden geïnstalleerd.

IP55: Deze laadpalen zijn beschermd tegen stof en waterstralen vanuit elke richting. Dit is een veelvoorkomende IP-waarde voor laadpalen die buiten worden geïnstalleerd en mogelijk worden blootgesteld aan regen.

IP66: Deze laadpalen zijn volledig stofdicht en beschermd tegen krachtige waterstralen vanuit elke richting. Dit is een veelvoorkomende IP-waarde voor laadpalen die in vochtige omgevingen, zoals parkeergarages, worden geïnstalleerd.

IP67: Deze laadpalen zijn volledig stofdicht en beschermd tegen onderdompeling in water tot een diepte van 1 meter gedurende maximaal 30 minuten. Dit is een veelvoorkomende IP-waarde voor laadpalen die in gebieden worden geïnstalleerd waar overstromingen kunnen voorkomen.

Het is essentieel om de IP-waarde van een laadpaal te kennen om te garanderen dat deze geschikt is voor de beoogde installatie omgeving.

IP waarde laadpalen
Carglass

By Bart Massin
Chief e-mobility Officer
Fleet.services@stroohm.be

 

Ontvang jouw offerte

Is uw bedrijf al een Stroohm klant? Neem dan contact op met uw Vlootverantwoordelijke voor een laadpunt voor bij u thuis. Als uw bedrijf nog geen Stroohm klant is, nodigen wij u uit om ons de contactgegevens van uw Vlootverantwoordelijke (of uzelf in geval van een éénmanszaak) mede te delen in de volgende stappen en wij nemen spoedig contact op.

1 laadpunt bij mij thuis

Laadpunt(en) bij de medewerker(s) thuis

Laadpunt(en) op kantoor

Laadpunten in een residientiële parking

Laadpassen voor publieke laadpalen

Ontvang jouw offerte

Vindt u de juiste laadoplossing niet?

Vul onderstaand formulier in en we contacteren u zo snel mogelijk voor een gesprek.

Naam(Vereist)