Rijd je al elektrisch of heb je plannen om een elektrische wagen te kopen of te leasen? Dan is het belangrijk dat je eens nadenkt over de verschillende laadopties. Met een laadstation laad je je elektrische wagen thuis een pak sneller op dan aan een gewoon stopcontact. Bovendien biedt een laadstation nog andere voordelen. We zetten ze even op een rij.

1. Tot 7 keer sneller opladen

Een laadstation is een speciaal stopcontact die je thuis installeert en waarmee je je elektrische wagen een stuk sneller kunt opladen – tot 22 kilowattuur (tegenover 3 kilowattuur aan een gewoon stopcontact). Je wagen volledig ‘voltanken’ duurt zo maar enkele uren, in de plaats van een volledige nacht.

Ben je beroepshalve veel op de baan? Dan is een Laadstation een echte must. Tussen twee afspraken door enkele uren bijladen en je kunt weer voor enkele honderden kilometers onbezorgd en ecologisch verantwoord rijden.

2. Veilig laadproces

Een laadstation werd speciaal ontworpen voor het opladen van elektrische wagens. Het volledige laadproces verloopt dan ook een stuk veiliger dan aan een gewoon stopcontact. Bovendien is de laadpaal uitgerust met tal van beveiligingen zodat kortsluitingen en oververhitting van kabels uitgesloten zijn. De laadpaal wordt aangesloten op een apart circuit zodat storingen of schade aan andere toestellen uitgesloten zijn.

3. Extra mogelijkheden

Een laadstation laadt niet alleen de batterij van je elektrische wagen op, hij meet en monitort ook het volledige proces. Je kent dus je verbruik en kunt desgewenst een uittreksel van je laadkosten aan je boekhouder of accountant bezorgen – interessant voor zelfstandigen die optimaal gebruik willen maken van de fiscale voordelen van elektrisch rijden.

In de toekomst zal deze ook rekening houden met de verschillende dag- en nachttarieven van de energieleveranciers. Hij berekent autonoom het voordeligste moment om te laden en plant de laadsessies optimaal in. Zo laad je steeds aan de meest voordelige prijs.

Geïnteresseerd in een elektrische wagen? Sluit een leasingcontract af bij Stroohm, of vraag een offerte voor een laadstation thuis.

Ontvang jouw offerte

Is uw bedrijf al een Stroohm klant? Neem dan contact op met uw Vlootverantwoordelijke voor een laadpunt voor bij u thuis. Als uw bedrijf nog geen Stroohm klant is, nodigen wij u uit om ons de contactgegevens van uw Vlootverantwoordelijke (of uzelf in geval van een éénmanszaak) mede te delen in de volgende stappen en wij nemen spoedig contact op.

1 laadpunt bij mij thuis

Laadpunt(en) bij de medewerker(s) thuis

Laadpunt(en) op kantoor

Laadpunten in een residientiële parking

Laadpassen voor publieke laadpalen

Ontvang jouw offerte

Vindt u de juiste laadoplossing niet?

Vul onderstaand formulier in en we contacteren u zo snel mogelijk voor een gesprek.

Naam(Vereist)