De elektrische auto’s van tegenwoordig kunnen toch al aardig wat kilometers rijden voordat ze opgeladen moeten worden. Toch is het nog niet vanzelfsprekend om met een elektrische auto op vakantie te gaan. Maar zeker in deze tijd waarin er meer en meer over het milieu wordt nagedacht en reizen met het vliegtuig wordt afgeraden is het niet zo’n slecht idee om erover na te denken. Daarnaast is een vakantie met de auto kiezen voor vrijheid. Daarom hebben wij alvast een paar tips op een rij gezet zodat jij met een gerust hart met een elektrische auto op vakantie kan gaan.

Voorbereiding is alles

Zoals eigenlijk bij alle vakanties is het bij een vakantie met een elektrische auto ook zaak om een goede voorbereiding te treffen. Zo is het goed om te weten dat het laadnetwerk bv. in Frankrijk, Duitsland en Nederland erg goed is. Een vakantie naar het zuiden van Frankrijk is dan ook geen enkel probleem zolang je maar goed in de gaten houdt waar je de auto kan opladen. Plan je tussenstops het liefst van tevoren in. Je kan daarbij de PlugSurfing app gebruiken die per land overzichtelijk alle openbare laadpalen toont.

Wat daarnaast belangrijk is, is dat je van tevoren een laadpas aanschaft als je deze nog niet hebt. Zorg er ook voor dat je de optie interoperabiliteit activeert. Met deze functie kan je gebruik maken van laadpalen van verschillende operatoren in het binnen- en buitenland. Zorg ook dat je wel van tevoren weet welke stekker wordt gebruikt. In 95% van de gevallen is dit type 2, maar in Frankrijk en Italië worden sporadisch ook type 3 stekkers gebruikt (zie voor uitleg onze FAQ).

Zonder problemen met jouw elektrische auto op vakantie

Bovenstaande voorbereiding doorlopen en heb je nog vragen over de laadpas of type stekkers? Of wil je weten hoe je ook gemakkelijk thuis je auto op kan laden? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder. Ten slotte wensen wij je nog een hele fijne vakantie met je elektrische auto toe. P.S. vergeet niet om te zorgen dat je al je bagage bij je hebt!

Ontvang jouw offerte

Is uw bedrijf al een Stroohm klant? Neem dan contact op met uw Vlootverantwoordelijke voor een laadpunt voor bij u thuis. Als uw bedrijf nog geen Stroohm klant is, nodigen wij u uit om ons de contactgegevens van uw Vlootverantwoordelijke (of uzelf in geval van een éénmanszaak) mede te delen in de volgende stappen en wij nemen spoedig contact op.

1 laadpunt bij mij thuis

Laadpunt(en) bij de medewerker(s) thuis

Laadpunt(en) op kantoor

Laadpunten in een residientiële parking

Laadpassen voor publieke laadpalen

Ontvang jouw offerte

Vindt u de juiste laadoplossing niet?

Vul onderstaand formulier in en we contacteren u zo snel mogelijk voor een gesprek.

Naam(Vereist)