Denk je eraan om een elektrische wagen te kopen, maar schrikt de hoge prijs je af? Bedenk dan dat er een alternatief is voor aankoop: leasing. Wie een elektrische wagen leaset, rijdt geruisloos én zorgeloos door het leven. In dit artikel zetten we alle voordelen van leasing op een rij.

Elektrische wagens zijn aan een enorme inhaalbeweging bezig. Enkele jaren geleden was de technologie enkel weggelegd voor de happy few. Vandaag worden elektrische wagens stilaan mainstream, en dus betaalbaar. De populairste elektrische wagen ter wereld, de Nissan Leaf, kost standaard iets meer dan 30.000 euro. Toegegeven, dat is nog steeds een behoorlijk prijskaartje, maar na aftrek van alle voordelen en uitgespaarde brandstof is het verschil met een gewone auto op fossiele brandstof niet meer merkbaar.

Leasing = gelijke spreiding van de kosten

Bovendien is er een alternatief voor aankoop: leasing. Je betaalt maandelijks een vast bedrag waarin zowel onderhoud, gebruik en verzekering vervat zitten. Alle kosten worden gelijkmatig over de leaseperiode gespreid. Klinkt gemakkelijk? Dat is het ook! Leasen maakt het leven eenvoudiger. Heb je nog geen vertrouwen in de batterij? Geen probleem, de leasingmaatschappij neemt alle risico’s op zich.

Je hoeft je trouwens ook geen zorgen te maken over de economische restwaarde van je wagen, want na afloop van de leaseperiode verkoopt de leasefirma de wagen gewoon en jij bent vrij om een nieuwe wagen te kiezen.

Een elektrische wagen leasen als zelfstandige

Ben je zelfstandige? Dan biedt leasing in veel gevallen fiscale voordelen. Net als bij aankoop is de elektrische bedrijfswagen bij leasing 120% aftrekbaar. Bovendien blijft je liquiditeitspositie bij leasing intact. Alle financiële middelen van je bedrijf blijven dus beschikbaar voor je corebusiness.

Sluit je bedrijf een contract af met een leasingmaatschappij, dan hoef je je ook geen zorgen meer te maken over administratie, service, verzekering, onderhoud en herstel van fleet. Met andere woorden: je personeel kan zich bezighouden met zaken die er echt toe doen. En tot slot is leasing ook boekhoudkundig eenvoudiger. Dubbele of vergeten boekingen van autokosten behoren tot het verleden, want je ontvangt elke maand één duidelijke factuur die je boekhouder maandelijks inboekt.

Geïnteresseerd in onze leaseformules en onze elektrische wagens? Bekijk hier nog eens alle voordelen van een samenwerking met Stroohm.

Ontvang jouw offerte

Is uw bedrijf al een Stroohm klant? Neem dan contact op met uw Vlootverantwoordelijke voor een laadpunt voor bij u thuis. Als uw bedrijf nog geen Stroohm klant is, nodigen wij u uit om ons de contactgegevens van uw Vlootverantwoordelijke (of uzelf in geval van een éénmanszaak) mede te delen in de volgende stappen en wij nemen spoedig contact op.

1 laadpunt bij mij thuis

Laadpunt(en) bij de medewerker(s) thuis

Laadpunt(en) op kantoor

Laadpunten in een residientiële parking

Laadpassen voor publieke laadpalen

Ontvang jouw offerte

Vindt u de juiste laadoplossing niet?

Vul onderstaand formulier in en we contacteren u zo snel mogelijk voor een gesprek.

Naam(Vereist)