Nu bij de meeste mensen de overtuiging steeds groter wordt dat we aan de toekomst van onze planeet en het klimaat moeten werken, groeit ook de populariteit van elektrische auto’s. Ze zijn duurder in aankoop dan wagens die op brandstof rijden, maar daar staan wel heel wat voordelen tegenover. Wij zetten ze voor u op een rij:

Fun, Fun en nog eens Fun

Elektrisch rijden heeft als voordeel dat je reeds onmiddellijk vanuit stilstand over het maximaal vermogen beschikt. Aan het licht laat je dus heel wat wagens achter je. Het is ook veiliger om in te halen omdat je altijd over voldoende vermogen beschikt. Bovendien moet je nooit schakelen, want elektrische wagens hebben geen versnellingsbak (Buiten achteruit en voorruit)

Milieuvriendelijk

Auto’s die 100% elektrisch zijn, stoten geen directe CO² uit. Een sterke motivatie als je milieubewust bent maareen auto toch niet kan missen, bijvoorbeeld voor je job. De oorsprong van de elektriciteit kan je zelf kiezen door eventueel een groen energiecontract te nemen. Iets meer dan de helft van de energie in België wordt reeds CO2 vrij geproduceerd (Wind, zon en nucleair).

Stiller

Elektrische auto’s rijden bijzonder stil. Het is een pak aangenamer om te kunnen rijden zonder het voortdurende ronkende geluid. Denk maar aan muziek beluisteren, praten met je passagiers of (handsfree) bellen: het kan allemaal met minder storende geluiden op de achtergrond.

Veiliger

Elektrische auto’s zoals Tesla en BMW hebben een kleine elektrische motor onderaan het chassis. Bij een aanrijding heb je dus geen kans dat de motor je benen verbrijzelt. Een grote kreukelzone zorgt voor extra veiligheid.

Financiële voordelen

Financieel biedt elektrisch rijden ook voordelen: zo krijg je van het Vlaamse gewest een premie bij aankoop van een elektrische auto. Het is fiscaal gunstig. In Vlaanderen betaal je geen belasting op inverkeerstelling (BIV) of verkeersbelasting. In het Waalse en Brusselse gewest zijn die belastingen ook beperkt: de BIV bedraagt 61,50 euro, de minimumverkeersbelasting 77,35 euro.

Vennootschappen kunnen in België elektrische auto’s en de kosten ervan voor 120% aftrekken. In het Brussels Hoofdstedelijk gewest kan je bovendien rekenen op een premie van 3000 euro als u de elektrische auto met uw vennootschap koopt.

Leasing biedt nog meer voordelen

Redenen genoeg dus om elektrisch te rijden, met alle voordelen die eraan verbonden zijn. Maar de aankoopprijs blijft voor velen toch een struikelblok. De oplossing: leasen.

Het leasen van een elektrische wagen of wagenpark via Stroohm biedt u heel wat voordelen:

Ontvang jouw offerte

Is uw bedrijf al een Stroohm klant? Neem dan contact op met uw Vlootverantwoordelijke voor een laadpunt voor bij u thuis. Als uw bedrijf nog geen Stroohm klant is, nodigen wij u uit om ons de contactgegevens van uw Vlootverantwoordelijke (of uzelf in geval van een éénmanszaak) mede te delen in de volgende stappen en wij nemen spoedig contact op.

1 laadpunt bij mij thuis

Laadpunt(en) bij de medewerker(s) thuis

Laadpunt(en) op kantoor

Laadpunten in een residientiële parking

Laadpassen voor publieke laadpalen

Ontvang jouw offerte

Vindt u de juiste laadoplossing niet?

Vul onderstaand formulier in en we contacteren u zo snel mogelijk voor een gesprek.

Naam(Vereist)