Een Kia e-Niro lease je via Stroohm vanaf 617 euro per maand (all-in). De e-Niro is nauw verwant met de Hyundai Kona Electric. Ze delen namelijk hetzelfde platform en dezelfde aandrijving. De Kia verpakt zijn slimme technologie in een meer conventioneel en praktischer design.

Binnenin is er ongeveer dezelfde ruimte als bij andere Niro-modellen. Dat wil zeggen dat er een functioneel maar vrij eenvoudig dashboard terug te vinden is. Een van de weinige schakelaars zit in de middenconsole. De standaard versnellingspook is weg, met een draaiknop in de plaats.

De bagageruimte van 451 liter is ruim (groter dan een Nissan Qashqai) en heeft extra ruimte onder de vloer om laadkabels op te bergen. Ook met een gezin van 5 personen kan je dus perfect reizen in de Kia E-Niro met heel wat bagage.

De e-Niro wordt aangedreven door een 201pk sterke elektromotor die de voorwielen aandrijft. Het kenmerkende hoge koppel van een elektrische auto zorgt ervoor dat de ook de e-Niro sportief aanvoelt en van 0 naar 100 km/u accelereert in 7,8 seconden.

Achter het stuurwiel zit een paar peddels om de kracht van de remregeneratie te regelen. Hoewel het niet helemaal mogelijk is om met één pedaal op de e-Niro te rijden zoals in een Nissan Leaf, kan je met de drie niveaus optimaal gebruik maken van de capaciteit van de batterij.

En dat brengt ons bij het rijbereik van de e-Niro. Met de 64 kWh versie mag je een realistisch rijbereik verwachten van circa 385 km. Met andere woorden, de overgrote meerderheid van de chauffeurs hoeft de e-Niro maar één keer per week te laden – als dat het geval is.

Dat laden kan trouwens best via een laadpunt gebeuren. Dan kan je genieten van het maximum laadvermogen van 7,2 kW, wat gelijk is aan ongeveer 35 km/u laden. Op een nachtje is de batterij dus volledig opgeladen.

Toch een langere trip gepland? Geen probleem, de Kia e-Niro kan (DC) snelladen aan 77 kW ofwel 380 km/u. Ionity heeft hiervoor een steeds beter bezet netwerk in Europa maar ook bij bijvoorbeeld Fastned kan je terecht. Wij geven je graag advies rond de nodige laadpasjes en netwerken.

Denk je zelf aan een Kia e-Niro als volgende bedrijfswagen? Reken op een maandelijks Voordeel Alle Aard (VAA) tussen 112 en 129 euro.

Naast de 64 kWh uitvoering is er ook een uitvoering met een batterijpakket van 39 kWh.