Alexander is met zijn bijna 9 jaar ervaring bij BMW Group Belux en meer specifiek als business manager voor BMW i en corporate sales achtergrond, iemand met heel wat ervaring in elektrificatie van bedrijfsvloten. BMW was een van de eerste premium autoconstructeurs die met de i3 een volledige elektrische wagen op de markt bracht, die opgebouwde expertise zal zeker van pas komen om bedrijven te adviseren.

Met de komst van Alexander breidt Stroohm verder uit en wil het zijn marktpositie als EV expert en provider van laadoplossingen nog vergroten. Het bedrijf telt momenteel 14 medewerkers en is het laatste jaar sterk gegroeid. Alexander zal binnen Stroohm als EV-Expert werken en het aanspreekpunt worden om bedrijven te ondersteunen in de transitie naar EV. Daarnaast helpt hij ook bedrijven die de beste leasing voor een plug-in of elektrische wagen in de markt zoeken. Er zijn heel wat prijsverschillen ifv merk, technologie en zelfs km’s/looptijd.

Alexander Buyckx : “Met een uitgebreide kennis en expertise van zowel de energie- als de automobielsector, is Stroohm vandaag (veruit) de meest geschikte partner voor bedrijven die de switch naar elektrisch rijden willen maken. Daarnaast is Stroohm het voorbije jaar zelf sterk gegroeid en voel je gewoon de passie en drive om elektrisch rijden voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te willen maken. Bovendien bevindt de EV markt zich op een keerpunt waardoor niet langer enkel early adopters de stap durven zetten, maar ook meer en meer het grote publiek interesse begint te tonen. Het sterk groeiende aanbod van elektrische wagens, de toenemende autonomie en uiteraard de gunstige fiscaliteit, werken uiteraard drempelverlagend, maar tegelijkertijd komen er voor vlootbeheerders nog steeds heel wat andere zaken bij kijken (carpolicy, fiscaliteit, laadinfrastructuur, laadpassen,..). Binnen Stroohm zal ik helpen om deze transitie voor bedrijven te vergemakkelijken en een gepaste oplossing op maat van de klant uit te werken.”