Wat is Smart Charging, Load Balancing, Hub / Satellite en Peak Shaving?

Wat is Smart Charging, Load Balancing, Hub / Satellite en Peak Shaving?

Wat is Smart Charging?

Alle ‘slimme’ oplaadstations kunnen tegen een meerprijs van € 1,00 per connector/maand gemonitord worden voor Smart Charging. Dit betekent dat er per laadstation een maximum en minimum laadvermogen ingesteld kan worden. Hiermee is het beschikbaar vermogen te verdelen over verschillende laadstations/connectoren of kan, in het geval dat je niet voldoende stroom over hebt om de auto probleemloos op te laden, het vermogen ‘geknepen’ worden.

Wat is Load Balancing?

Wanneer je meerdere laadstations wil installeren, vereist dit een beschikbaarheid van het opgetelde vermogen van de aangesloten laadstations. Indien het totaal beschikbare vermogen ontoereikend is kunnen we via Load Balancing ervoor zorgen dat het beschikbare vermogen evenredig wordt verdeeld over de stations waarop op dat moment geladen wordt.

Wat is Hub / Satellite?

Als je meerdere laadstations op locatie plaatst, is er de mogelijkheid om alle laadstations via 1 modem te laten communiceren en op afstand te beheren. Het eerste laadstation is dus een volledig communicerend (slim) laadstation, de anderen (goedkopere laadstations zonder modem) zijn hieraan gekoppeld. Zo bespaar je op maandelijkse kosten voor het data-abonnement en kunnen alle laadpunten centraal worden beheerd en ingesteld. Dit noemen we een Hub-Satellite constructie.

Wat is Peak Shaving?

Met Peak Shaving kan je voor jouw laadstations een maximumcapaciteit instellen. Zo ben je er zeker van dat je de maximum stroomcapaciteit van jouw parkeervoorziening niet zal overschrijden, zelfs niet tijdens piekuren.