Polestar 2

Polestar 2

Polestar 2

Na de Polestar 1 is Volvo’s prestigieuze elektrische dochtermerk toe aan de Polestar 2. Die is 100 procent elektrisch en richt zich volop op de Tesla Model 3. De Polestar is eveneens een sportieve 5-persoons sedan in het D-segment. De start van de productie staat momenteel gepland voor het eerste kwartaal van 2020. De eerste leveringen voor diegenen die een pre-order plaatsten zijn voorzien voor het 2e kwartaal van 2020.
 
Naar gebruiksgemak is het grote voordeel van de Polestar dat hij over 5 deuren beschikt tegenover 4 bij de Tesla Model 3. Zo wordt het in- en uitladen van de Polestar dus net wat handiger. De inhoud van de kofferruimte komt op 438l en is daarmee net iets groter dan die van de Model 3. 
 
In het (volledig vegan) interieur van de Polestar 2 vinden we alweer een paralel met Tesla, deze keer met de Model S. Er is een aangenaam gebrek aan fysieke knopjes waardoor het verticale 11 inch touchscreen de focus van de infotainment wordt. Leuk weetje: het infotainment systeem draait volledig op Google Android. Je hebt non-stop internetconnectie die het mogelijk maakt om over-the-air updates te ontvangen. 
 
Aan sportiviteit geen gebrek bij de Polestar 2. De 2 elektromotoren in het skateboard chassis geven elks 204 pk en een koppel van 330 Nm. De vierwielaandrijving lanceert je bijgevolg in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Door het lage zwaartepunt plakt hij stevig op de weg en kan je vlot door de bochten. Met het batterijpakket van 78 kWh kom je in reële omstandigheden zo’n 400 kilometer ver. 
 
De Polestar 2 kan zowel met gelijkstroom als met wisselstroom worden opgeladen, zodat er altijd wel een laadmogelijkheid in de buurt is. Gebruik wisselstroom (AC) thuis of op het werk, best via een laadpunt. De onboard charger zet wisselstroom om in gelijkstroom en ontvangt een maximum van 11 kW, ofwel circa 65km/u. Wij begeleiden je graag in deze de keuze van de best passende laadoplossing voor de Polestar 2.
Gelijkstroom (DC) laden kan dan weer tijdens een roadtrip of wanneer het razendsnel moet gaan. De Polestar 2 kan tot 150 kW ontvangen via verschillende (snel)laadnetwerken in Europa. Ionity heeft hiervoor een steeds beter bezet netwerk in Europa maar ook bij bijvoorbeeld Fastned kan je terecht. Plug je in aan een van de laadpalen van zulk netwerk, dan laad je meer dan 650 km/u. Via de Polestar-app regel het type laadstroom, de duur, het maximale laadniveau en nog veel meer. 
 
Op basis van de voorlopige prijzen lease je de Polestar 2 al vanaf 793 euro per maand.

GERELATEERDE WAGENS


469 €

Opel Corsa-e

De Opel Corsa-e is het tweede model in een familie van volledig elektrische auto’s binnen de PSA Groep (Peugeot, Citroën, DS, Opel). Zo worden op hetzelfde platform ook volgende auto’s gebouwd: Peugeot e-208, Peugeot e-2008 en DS 3 Crossback E-Tense....
FWD 136 Pk 8,1 seconden 309 liter 50 KWh 260 km 11 kWh/h
Bekijk deze wagen
649 €

Tesla Model 3 Standard range

Een Tesla Model 3 lease je vanaf 649 euro per maand. Je kan de Tesla Model 3 het best vergelijken met wagens die je terugvindt in het D-segment. Denk bijvoorbeeld aan de populaire bedrijfswagens Mercedes-Benz C-Klasse, Audi A4 en BMW...
RWD 204 Pk 5,6 seconden 415 liter 55 KWh 300 km 11 kWh/h
Bekijk deze wagen
749 €

Tesla Model 3 Long range Dual Motor

Een Tesla Model 3 Long Range lease je vanaf 749 euro per maand. Je kan de Tesla Model 3 het best vergelijken met wagens die je terugvindt in het D-segment. Denk bijvoorbeeld aan de populaire bedrijfswagens Mercedes-Benz C-Klasse, Audi A4...
4WD 351 Pk 4,6 seconden 415 liter 75 KWh 450 km 11 kWh/h
Bekijk deze wagen